~ Spillklubber i Norge:
  Før var det ingen rendyrkede diplomacyklubber i Norge, men i 2003 har ting begynt å skje! Vi har nå Oslo-ligaen og ArcticDip i Tromsø. Disse er kanskje ikke formelt stiftet som klubber ennå, men de sentrale arrangørene er tilknyttet NDF. De andre klubbene som er nevnt her er klubber som har Diplomacy i spillsamlingen sin og som kanskje spiller det fra tid til annen.
  ~ Nasjonalt:   
  • Norsk forbund for fantastiske fritidsinteresser er en organisasjon som har som formål å organisere spillhobbyen i Norge.
  • Riksforeningen for Strategiske Brettspill ble grunnlagt i 2002 med lokallag i Bergen, Halden og Oslo. RSB er en frivillig organisasjon som søker flere som ønsker å spille avanserte brettspill. De har selvfølgelig Diplomacy og Colonial Diplomacy i spillsamlingen.
  • Fandom.no er en internettguide for det fanniske miljøet i Norge. Her vil du finne informasjon om arrangementer, foreninger og fanziner i hele landet, enten de driver med science fiction, simuleringsspill, kultfilm eller andre fanniske aktiviteter. Her er også en database med oversikt over spillklubber i Norge.
  ~ Troms:   
  • ArcticDip er en Diplomacyklubb i Tromsø. Den var svært aktiv første halvår 2003 med fyldige og informative internettsider. Desverre ble nettstedet lagt ned høsten 2003, men ArcicDip som sådann er ikke lagt ned. Lederen melder at det vil bli arrangert spill, men at ambisjonene er lagt på et lavere nivå. NDF kan formidle kontakt med ArcticDip for interesserte.
  ~ Oslo:   
  • Oslo-ligaen ble opprettet i februar 2003. Den er nå en lokal klubb under NDF og holder ranking for spill i Oslo-området. I 2003 ble det arrangert hele 14 spill med totalt 39 deltagere. Følg med på egen e-postliste for informasjon om tid og sted.
  • ARES rollespillforening på Blindern har visst Diplomacy i samlingen. RF-Kjelleren på Vilhelm Bjerknes' Hus. Klubben er fremdeles aktiv, men nettsiden blir sjelden oppdatert. ARES, arrangerer også den årlige spillkongressen ARCON. Som regel siste helg i Juni.
  ~ Akershus:   
  • Imaginaria er en spillklubb på Ås i Akershus. Ifølge Presidenten Audun Marøy, spilles Diplomacy ganske ofte på klubbkveldene og de har "mye morro med det". E-post og telefon er oppgitt på nettstedet for de som ønsker mer informasjon om spillkvelder, etc.
  ~ Nordland:   
  • Spillklubben ved Høyskolen i Narvik har Diplomacy i samlingen sin. Klubben er først og fremst for studenter ved HiN, men andre spillere i Narvik-området kan ta kontakt. Klubben har et veldesignet nettsted med egen diplomacyside. For info om spillkvelder, sjekk diskusjonsforumet.
  ~ Trondheim:   
  • Hexagon - Tronheim Spillforening er en av Norges største, eldste og mest aktive klubber. Det er ingen nåværende medlemmer som spiller Diplomacy aktivt, men de har det i samlingen og man kan sikker samles der for å spille. Foreningen har ukentlige spillkvelder, hvor det spilles brett- og rollespill. Hvert år arrangeres HexCon, Norges eldste spillkongress.
  ~ Hordaland:   
  • Studentenes Spillforening (SSF) er RegnCon sin studentavdeling i Bergen. Første treff var i april 2001 på "Kvarteret". Det ble spilt to brett med Diplomacy - 13 deltagere! Kontakt eller besøk nettstedet for oppdatert informasjon.
  • ORK - Os rollespillklubb har vært en ganske aktiv klubb, men nå er det lenge siden nettstedet er oppdatert. Rollespill står vel i sentrum, men det spilles også brettspill. ORK har en spillside for "Imperial Diplomacy" og her har man hatt et e-postspill gående for medlemmene. Flere fra dette miljøet spilte også Diplomacy under RegnCon VIII.
  • Gemini Rollespillklubb. Gemini er en ungdomsklubb som driver med rollespill, brettspill og miniatyrer. På mandager spilles det brettspill som Axis & Allies, Republic of Rome, Diplomacy m.m + Magic, the gathering. På onsdager er det rollespill. Gemini holder til i Kulturhuset Åsane senter, kl 17.30 - 22.00.
   Tlf. 55183151 e.kl. 16.00.
   E-post:
   Kilde: Bergen Arbeiderblad

  ~ Rødberg, Buskerud:   
  • Dracones er en spillklubb på Rødberg som møtes på InClub onsdager 1800-2200. Her spilles det brettspill som; Risk, Sjakk, Diplomacy, Roborally, Samurai Swords, Civilization, Settlers m.m. Dracones arrangerer også nettverkshelger (hvor det kobles opp (egne) datamaskiner). Vi fant ingen e-postadresse for Dracones, så vi vet ikke hvor ofte det spilles Dip.
  ~ Høgskolen i Østfold:   
  • Selskabet er skolens film- og spillgruppe. Her spilles det først og fremst brettspill og rollespill, men også noe kortspill. Det vises film hver uke. Diplomacy er nevnt på brettspillsiden, men det er uvisst hvor ofte det spilles.
  ~ Bø i Telemark:   
  • Frender - Bø studentes rollespillforening. er skolens film- og spillgruppe. Under lenken aktiviteter, nevnes det at endel Frender spiller brettspill av typen "1830", "Risk", "Stratego", "Squad Leader", "Axis & Allies" og "Diplomacy".

  For ytterligere informasjon, kontakt oss på ndf@diplomacy.no.

  [Forside] [Velkommen] [Nyheter] [Medlemskap?] [Ressurser] [FtF] [Admin]