Generalsekretæren har ordet

Frank Johansen 

NDF ble opprettet 25. juni, 1994. På første halvdel av 90-tallet, hadde vi en svært aktiv og sterk hobby i Norge. Borger Borgersen var primus motor som arrangør av turneringene under Arcon og som utgiver av fanzinet "The Backstabber". Den norske hobbyen oppnådde gode resultater internasjonalt med Sigurd Eskelands seier i SM 1994, Inge Kjøls to europamesterskap i 1995 og 96, og Borger Borgersens 3. plass i VM 1997. Arrangerementet av EM 1996 i Oslo, ble et høydepunkt i denne perioden. Etter at "The Backstabber" ble lagt ned i februar 1998, var det - for en stund - ingen organisert hobby i Norge.

Etter to års "pause" ble NDF gjenopprettet i februar 2000. Siden den gang har Diplomacy.no vært samlingstedet for norske Diplomacyspillere. I disse fem årene har den norske hobbyen hatt jevn fremgang, både kvantitativt og kvalitativt. Det nye NDF har arrangert NM hvert år siden 2001 og norske spillere hevder seg igjen i utenlandske turneringer. I 2002 vant Erlend Janbu "World Masters" som er de facto VM i e-postspill. Undertegnede begynte å gjøre det bra som FtF-spiller med seier i EM 2002, 3. plass i VM 2003, og som fransk mester i 2004. Med flere nye talenter og økende interesse for å spille utenlands, ser det ut som om den norske hobbyen er på vei mot en ny gullalder!

Diplomacy.no har vært uvurderlig for rekruttering av spillere til hobbyen og må sies å være et av de best oppdaterte nettstedene om Diplomacy. NDF har også et godt tilbud av FtF-turneringer med NM under Arcon siste helg i juni som det årlige høydepunkt. I tillegg spilles det Diplomacy under RegnCon i Bergen (oktober) og HexCon i Trondheim (november). De to siste årene har Oslo-ligaen vært en de de mest aktive lokale klubbene i den internasjonale hobbyen.

Målsettingene på den gamle velkomstsiden er langt på vei oppfylt, men NDF ønsker å utvikle hobbyen i Norge videre. Vi har allerede bygd opp en god turnering under Arcon og ønsker å gjøre den enda større. Kanskje vi skal søke om å få arrangere EM igjen? I 2004 ble nettstedet fornyet og vi håper det vil fortsette å trekke nye spillere til den organiserte hobbyen.

Derfor ønsker vi nettopp deg som medlem av forbundet. Den norske hobbyen er åpen og inkluderende. Nye spillere vil garantert bli dolket hjertelig velkommen!

Frank Johansen 

Kontakt oss: 
NDF er kun å finne på nett. Du kan kontakte oss via e-post på adressen ndf@diplomacy.no Du kan melde deg inn her uansett tid på døgnet.

Vårt organisasjonsnummer (i Brønnøysundsregistrene) er: 981 945 565

For ytterligere informasjon, kontakt oss på ndf@diplomacy.no.

[Forside] [Velkommen] [Nyheter] [Medlemskap?] [Ressurser] [FtF] [Admin]

ndf@diplomacy.no