~ Generalsekretæren har ordet

Frank Johansen 

Velkommen til Norsk Diplomacyforbund. Forbundet ble stiftet på første halvdel av 90-tallet av Borger Borgersen for å samle landets diplomacyspillere. Forbundet var aktivt et par år, men visnet så hen for en stund. "Backstabber", forbundets eget "zine", med Borgersen som redaktør ble utgitt regelmessig i perioden 1990 til 1998. NDF, med Borger Borgersen og Bjørn Tore Sund i spissen, sto også bak EDC IV som ble arrangert i Oslo sommeren 1996. Dette var på et vis gullalderen for norsk diplomacy: Inge Kjøl ble dobbel Europamester i 1995 og 1996. Norge hadde et lag bestående av 3 personer (Borgersen, Kjøl og Eskeland) i Paris VM 95 hvor Eskeland ble best (8. plass) av de som ikke kunne fransk. Borger Borgersen tok 3. plass i Gøteborg VM 97 og deltok på laget som tok første plass. Anund Rannestad tok på midten av 90-tallet initiativet til "Rannestad Convention". Forbundet var så lenge inaktivt selv om det nok har blitt spilt mye dip i Norge. Høsten 1999 meldte et norsk lag seg på i VM i e-postdiplomacy. Her ble ideen født om å gjenopplive NDF. Et stiftelsesmøte ble holdt den 28. februar, 2000. Her valgte man nytt styre og vedtok nye statutter

NDF har nå altså startet opp igjen. Utviklingen fremover vil bli en gradvis prosess og første etappe er oppnådd gjennom å sikre dette domenet som et permanent hjem for forbundet. Nå håper vi å rekruttere flere medlemmer og fremme spill av Diplomacy blandt nordmenn. På sidene våre vil vi etterhvert legge ut nyttig informasjon for norske diplomacyspillere. I løpet av år 2000 skal vi også prøve å arrangere det første NM i e-postdiplomacy. Med tiden håper vi også å kunne bidra til at brettspilldelen av den norske hobbyen kan spille i mer organiserte former gjennom opprettelse av lokale klubber og arrangement av mesterskap. Både nybegynnere og de som har spilt før oppfordres til å melde seg på e-postspill hos oss. Vi kan stille med en spilleder og gi råd om hvordan du best kommer igang med spill over internett. 

Sist, men ikke minst, ønsker vi nettopp DEG som medlem av Diplomacyforbundet. NDF vil opprette et diskusjonsforum for hobbyen i Norge, vi vil gi våre medlemmer muligheten til å delta i norskspråklige spill og vi ønsker å hjelpe nye spillere til å utvikle sine ferdigheter. 

Frank Johansen 

Kontakt oss: 
NDF er kun å finne på nett. Du kan kontakte oss via e-post på adressen ndf@diplomacy.no Du kan melde deg inn her uansett tid på døgnet. Kontingenten er kr. 100,- fra februar 2000.

Vårt organisasjonsnummer (i Brønnøysundsregistrene) er: 981 945 565

[Forside] [Welcome] [Nyheter] [Medlemskap?] [Ressurser] [FtF] [Admin]


ndf@diplomacy.no